Nu är det dax för ett nytt tips till Halloween !
Botten: 4 ägg 1,5 dl strösocker 1,5 dl vetemjöl 1 msk kakao 1 tsk bakpulver - Till formen: smör och ströbröd
Fyllning ca 0,5 dl mjölk eller saft 2 dl vispgrädde 2 tsk strösocker 0,5 tsk vaniljsocker 1-2 bananer om man vill :)
Garnering: 25 g smör eller margarin 2,5 msk stark kaffe 1 msk kakao ca 2 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker
Vit glasyr: 1 dl florsocker + ca 1 tsk vatten
GÖR SÅ HÄR: Baka en vanlig sockerkaksbotten eller köp en botten. Sockerkaksbotten: Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör i smeten. Häll smeten i smörad och bröad form. Grädda kakan i 175°C varm ugn på nedersta falsen tills ytan har fått färg och kakan är torr inuti (i ca 30-45 min). Låt svalna.
Dela tårtbottnen i två delar. Skeda mjölk eller saft över båda delar. Vispa grädden och blanda i socker och vaniljsocker. Bred vispad grädde över tårtbotten och lägg över bananskivor. Lägg på den andra botten och tryck till tårtan lite så att den blir kompakt.
|
. Mörk glasyr: Smält smör eller margarin. Rör ihop med kaffe och kakao och sist florsocker och vaniljsocker. Låt glasyren svalna något. Häll glasyren över tårtan och låt den rinna över kanten.
Vit glasyr: Blanda florsocker och lite vatten samman. Spritsa en vit spindelväv över tårtan. Använd en rund godis som spindel och spritsa åtta ben till den om du vill.
|
Lycka till //
evelina